Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-14

Comintelli lanserar ny SaaS-version av Intelligence2day[® ]med AI drivna funktioner

"I dessa omvälvande tider är jag stolt över hur energiskt våra medarbetare arbetat för att leverera AI förbättringar som kommer hjälpa våra kunder att bli mer konkurrenskraftiga", säger Jesper Martell, VD för Comintelli.

Företag blir alltmer beroende av data för att kunna fatta snabba och kloka affärsbeslut. Den senaste Intelligence2day[® ]versionen har starkare analysfunktioner, så att företag kan förvandla data till insikter som hjälper beslutsfattare att identifiera hot och möjligheter i tid. I en nyligen genomförd Comintelli-undersökning tillfrågades kunderna vilka funktionsförbättringar de önskade och 74 % sa att de ville ha ännu bättre textanalys och -klassificering.

"I det 'nya normala' tror jag att behovet av omvärldsanalys kommer växa snabbt för att hjälpa företag förutse kunders och konkurrenters beteende. Med Intelligence2day[®] har du en teknisk verktygslåda som hjälper dig upptäcka strategiska insikter om din omvärld och gör dig förberedd för att möta marknadsförändringar."

Den nya versionen förbättrar möjligheterna till dataanalys med kraftfulla AI-baserade funktioner som använder s.k. machine learning teknologi. Några viktiga nya funktioner är:

AI-baserad klassificering
Intelligence2day[®] SaaS använder flera tekniker för att automatiskt analysera och klassificera innehåll:

  • Natural Language Processing (NLP) identifierar textens struktur och betydelse.
  • Ämnesklassificering (Entity Recognition) är en teknik som automatiskt extraherar information om organisationer, människor, platser och händelser och klassificerar artiklar i AI-baserade ämnen. När det är tillgängligt berikas ämnena med Wikipedia-länkar.
  • Sentimentanalys förstår om innehållet är positivt eller negativt i sitt sammanhang.
  • Information klassificeras i allmänna AI-baserade kategorier baserat på en kontextmedveten AI-modell.

Hashtag-baserad klassificering
En s.k. hashtag gör det möjligt för användare att själva indexera sökord eller ämnen fritt. Detta erbjuder ytterligare en metod för informationsklassificering som kan ses som ett mer decentraliserat och pragmatiskt sätt att rekommendera relevanta artiklar.

Trendkluster
Dessa hjälper användare att dynamiskt upptäcka insikter med minimal ansträngning. Detta genom att använda en algoritm som analyserar artiklar för att upptäcka och skapa grupper med relaterade informationskluster. Insikterna från varje kluster visas på ett visuellt sätt, så att användarna enkelt kan borra sig vidare i klustren för att upptäcka ytterligare insikter.

AI-baserad Signal Spotter
En "signal-spanare" som tidigt upptäcker marknadssignaler genom att visualisera de vanligast förekommande termerna och fraserna i en textmassa. Funktionen identifierar liknande ord och fraser och grupperar dem sedan för att visas som en enda fras i ett ordmoln.

Automatisk textsammanfattning
Textbilagor kan automatiskt sammanfattas av en AI-algoritm som extraherar meningar från nyckeltermer i texten. Denna funktion kan användas för att sammanfatta flera uppladdade filer och hjälper användare att skapa beskrivande sammanfattningar, samt ger läsarna en förståelse för de bifogade filerna utan att behöva ladda ner och läsa dem i sin helhet.

Prenumerationsbaserad modell
Ihop med den nya plattformen erbjuder Comintelli en uppdaterad prenumerationsbaserad prismodell. Utöver att göra Intelligence2day[®] mer tillgängligt för kunder, har prenumerationsmodellen många fördelar för kunder, såsom enkelhet, flexibilitet och lägre ingångsnivåer."Vi har stort intresse för Intelligence2day[®] SaaS från företag som inte bara vill ha snabb och enkel uppstart, utan också vill ha möjlighet till implementation på distans", säger Jesper Martell. "Den nya SaaS-plattformen kommer att rullas ut gradvis till alla våra användare under de kommande månaderna."

Författare Comintelli

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.