Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-05-12

COMPARE-IT: TECKNINGSKURS I EMISSION 1:75 KR, GER 5,25 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Compare-IT Nordic meddelar att teckningskursen blev 1:75 kronor i den riktade nyemission om totalt cirka 3 miljoner aktier som aviserades på torsdagskvällen.

Det framgår av ett pressmeddelande som skickades senare på torsdagskvällen.

Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt om cirka 3,3 procent mot den volymvägda genomsnittskursen för aktien på Spotlight Stock Market under en period om 10 handelsdagar till och med dagen före emissionsbeslutet.

"Tack vare det stora intresset bland investerare utökades den riktade emissionen, jämfört med vad som indikerades i bolagets pressmeddelande tidigare i dag, med 1,25 miljon kronor och bolaget tillförs därmed genom den riktade emissionen 5,25 miljoner kronor före transaktionskostnader", skrev bolaget.

Bolaget avser använda emissionslikviden från den riktade emissionen till att stärka sitt rörelsekapital och för vidareutveckling av den digitala plattformen.

Den riktade emissionen medför en utspädningseffekt om cirka 14,72 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

De som tecknat är Per-Ola Ovin, Christian Donaldson, Lars Dahlén, Mats Ekstrand, Mats Leander, Michael Katina och Oskar Lindström.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.