Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-12

CONCORDIA: UTFÖR FLERA ÅTGÄRDER FÖR ATT STÄRKA LIKVIDITET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Concordia har tecknat flera avtal för att åtgärda "bolagets omedelbara och trängande likviditetsbrist".

Det framgår av ett pressmeddelande efter börsens stängning på måndagen.

Concordia har tecknat en principöverenskommelse med bankerna som är kopplade till lånet som finansierat åtta av bolagets P-MAX produkttankfartyg. Lånet har ett ursprungligt belopp om 114 miljoner dollar och avtalet kommer att gälla tills dess att det lånet förfaller under det fjärde kvartalet 2024.

Concordia har genom principöverenskommelsen erhållit nya waivers från bankerna avseende kovenanterna i lånet samt erhållit anstånd avseende delar amorteringen framgent.

Concordia har samtidigt tecknat ett avtal med Stena Bulk om en femårig tidsutbefraktning av bolagets tio P-MAX produkttankfartyg för att finansiera amortering av det tidigare nämnda lånet.

Vidare har Concordia träffat en överenskommelse om ett garantiavtal varigenom Stena Sessan garanterar att betala upp till 10 miljoner dollar till bankerna för att täcka amorteringar för Concordias räkning. Eventuellt nyttjat belopp kommer att ses som ett lån från Stena Sessan till Concordia.

"För Concordia innebär principöverenskommelsen samt tidsutbefraktningsavtalet och garantiavtalet att bolagets omedelbara och trängande likviditetsbrist åtgärdas", uppger bolaget i pressmeddelandet.

Vidare uppger Concordia att bolaget har ambitionen att avyttra fartyg "när tankmarknaden stärkts" för att stärka likviditet och handlingsfrihet.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.