Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-10-06

Consilium fortsatt köpvärd

Detta är en betald analys på uppdrag av Concejo utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Marknaden reagerade negativt på Consiliums senaste rapport men med fortsatt höga marginaler, goda valutaeffekter och förutsättningar på räntemarknaden ser vi ändå Consilium som köpvärt.

Consilium säljer både egenutvecklade och inköpta produkter och system som skyddar liv, materiella värden och miljön. Bolaget har två affärsområden: Marine & Safety och Fire Safety & Automation. Bolaget är nischat mot high end-segmentet av marknaden – därav mottot ”When Safety Matters”. Över hälften av bolagets omsättning kommer från Asien och drygt 30 procent från Europa. Ett tecken på bolagets internationella framgång är att vartannat större fartyg i världen har någon av Consiliums produkter ombord.

Under det första halvåret har Consilium förvärvat företag för nästan 60 miljoner kronor. Utvecklingsarbetet för att utöka Consiliums utbud till att inkludera system med högre säkerhetsklassificering har försenats men ser fortfarande lovande ut. På sistone har omsättningen gått om orderingången, vilket får oss att sänka antagandena om tillväxt.

Vår riktkurs på 108 kronor bygger på förhållandevis pessimistiska antaganden jämfört med de senaste kvartalens utfall. Vid vår riktkurs får man ändå rabatt på bolagsvärdet i förhållande till rörelseresultatet för de senaste tolv månaderna jämfört med till exempel OMX30. Consilium är väl positionerat att dra nytta av den svagare kronan - kursvinster bidrar nu med över 20 miljoner kronor i rörelseresultat i årstakt. Det rekordlåga ränteläget passar också det skuldsatta Consilium utmärkt. Sammantaget gör detta att vi ser fortsatt potential i aktien trots marknadens reaktion på den senaste rapporten.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.