Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-06

CR VENTURES: RÖRELSERESULTAT -1,5 MLN KR 2 KV (-0,3)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NGM-noterade CR Ventures, ett konsultbolag inom digitalisering, har under andra kvartalet arbetat med att "städa ut" gamla skulder och åtaganden från Cloud Republic-tiden.

Det framgår av bolagets delårsrapport.

"Dessa åtaganden har varit i form av lån till Almi och tvister med diverse leverantörer", skriver vd Jonas Litborn i delårsrapporten.

CR Ventures har haft tre aktiva optionsprogram av vilka bolaget nu löst in två vilket sammanlagt tillfört nära 4,3 miljoner kronor. Bolaget arbetar nu även för att stänga det sista programmet, vilket i sin tur kan inbringa ytterligare 1 miljon kronor.

"Jag får många frågor kring priset på dessa optioner, men det är inget som vi i CR Ventures kan styra över utan är ett arv från Cloud Republic. För vårt vidkommande är det dock viktigt att få bort frågan kring optionerna från bordet och samtidigt få in pengarna på kontot vilket potentiellt ökar värdet på CR Ventures i kommande affär", skriver Jonas Litborn.

Under andra kvartalet skiftade CR Ventures ut motsvarande 10,5 miljoner kronor till sina aktieägare i form av 151 miljoner aktier i Brandbee Holding.

"Efter utskiftning och försäljning av cirka 95 miljoner aktier i Brandbee Holding äger CR Ventures fortfarande 14,82 procent av kapitalet, en position som vi arbetar med att

placera under kommande kvartal", skriver vd:n.

Vad avser förvärv har CR Venture under perioden utvärderat ett antal bolag men inte gått vidare med dessa.

"Vi jobbar aktivt med att identifiera ett kvalitativt förvärvsobjekt och det är vår ambition att kunna presentera något i närtid", heter det.

Under andra kvartalet redovisar CR Venture en nettoomsättning om 0,2 miljoner kronor (0,3) och rörelseresultatet blev -1,5 miljoner kronor (-0,3).

Kassaflödet för den aktuella perioden från den löpande verksamheten i bolaget uppgick till -0,7 miljoner kronor. Kassan uppgick vid periodens utgång till 4,7 miljoner kronor (0,2).




Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.