Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-10

CREADES: GOD MARGINAL ÖVER ABSOLUTA AVKASTNINGSKRAVET - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Som en följd av såväl portföljsammansättning som likviditet från tidigare försäljningar stod Creades väl rustat när epidemin bröt ut och bolaget har än så länge förvaltat utgångsläget väl, vilket speglar sig i substansvärdeökningen om 32 procent.

Det skriver investmentbolaget Creades vd, John Hedberg, i rapporten för det andra kvartalet.

Hittills i år har substansvärdet per aktie ökat med 22 procent och halvvägs genom året ligger Creades därmed med "god marginal" över såväl bolagets absoluta avkastningskrav om 7,5 procent på årsbasis som Creades relativa mål då Stockholmsbörsen minskade med 4 procent under samma period, skriver bolaget i rapporten.

Bland Creades noterade innehav beskrivs utvecklingen som god. Avanza, som är investmentbolagets största innehav, ökade med 60 procent under det andra kvartalets gång.

Även den Aktiva förvaltningen har utvecklats starkt med en ökning om 41 procent under kvartalet, skriver Creades i rapporten. Den Aktiva förvaltningens tre största innehav utgörs av Stillfront, Addnode och Midsona med ett sammanlagt värde om 1.046 miljoner kronor eller 59 procent av den totala Aktiva förvaltningen.

Värdet av Creades noterade portfölj steg med 49 procent under perioden.

Gällande de onoterade innehaven har utvecklingen även varit "väl", bland annat som en konsekvens av att covid-19-epidemin gynnat digitalisering och e-handel.

"Detta syns tydligast för Inet (datorer och tillhörande utrustning) vars värde ökat med 26 procent under kvartalet och Apotea (apoteksvaror) som på motsvarande vis bidragit med +24 procent. Även StickerApp har, efter en tydlig inbromsning i epidemins inledande fas, snabbt återgått till en imponerande tillväxt med konsekvensen att värdet skrivits upp med 23 procent", skriver vd:n.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.