Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-26

CTEK AB: General Motors väljer CTEK som samarbetspartner för Ultium laddningsstationer för elbilar

CTEK, ett ledande globalt varumärke inom fordonsladdningslösningar, tillkännager idag ett samarbete med General Motors (GM) för att designa, utveckla och leverera en rad Ultium-märkta, nivå 2 EV-laddstationer för privata bostäder och kommersiellt bruk. CTEK:s nuvarande strategiska plan och långsiktiga finansiella mål inkluderar detta samarbete med GM. CTEK kommer att leverera en bas och två premiumladdare.

Jon Lind, VD och koncernchef på CTEK, säger: "Vi är mycket glada över att bli valda att samarbeta med GM för att stödja den spännande utrullningen av deras revolutionerande Ultium Charge 360 Ecosystem. Vi har en lång relation med GM och det är ett privilegium för vårt team att arbeta nära dom från designstadiet, genom produktion och försäljning. Jag tror att du verkligen måste lita på en produkt för att vilja sätta ditt eget varumärke på den, så för oss är det en viktig kvalitetsstämpel."

När GM accelererar mot en helelektrisk framtid, med ett åtagande att globalt bygga mer än 30 nya elbilar (EV) till 2025, kommer Ultium-plattformen att vara den avgörande EV-arkitekturen och framdrivningssystemet i hjärtat av nästa generations fordon. För att säkerställa att GM-kunder maximerar prestandan hos dessa revolutionerande elbilar har GM samarbetat med CTEK för att utveckla Ultium Laddningsstationer för elbilar, med CTEKs framstående laddningsteknik.

Henk Lubberts, Global Director Original Equipment på CTEK, säger, "GM är hängivna i att hjälpa sina kunder att få den bästa upplevelsen av sin elbil och introduktionen av Ultium EV Platform är ett stort steg framåt. Det är därför viktigt att du tar hand om Ultium-batteriet - själva hjärtat i fordonet - något som var drivkraften bakom utvecklingen av denna EV-laddare. GM valde CTEK tack vare vår långa erfarenhet inom elbilssektorn, tillsammans med ett starkt engagemang för kvalitet, säkerhet, pålitlighet och kundservice. Vårt team arbetade hårt tillsammans med GM för att förstå vad som behövdes och vad de ville uppnå med det här projektet, och sedan utvecklade vi en lösning för att exakt möta dessa behov."

Se även GM's pressrelease här: https://media.gm.com/media/us/en/gm/home.html

För närvarande levererar CTEK egna laddare till över 50 av de största och mest prestigefyllda biltillverkarna i världen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jon Lind, VD och Koncernchef

Tel: +46 703 97 23 71, E-mail: jon.lind@ctek.com

Niklas Alm, Investor Relations

Tel: +46 708 24 40 88, E-mail: niklas.alm@ctek.com

Katharine Parker, PR Manager

E-mail: katharine.parker@ctek.com 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 26 oktober 2021 kl 15:45 CET.

Författare Cision