Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-30

CYXONE: MINSKAT PATIENTUNDERLAG FÖRSENAR COVID-19-STUDIE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cyxones kliniska fas 2-studie med läkemedelskandidaten Rabeximod, vid behandling av patienter med måttlig covid-19, försenas på grund av ett minskat patientunderlag.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den planerade rapporteringen från studien skjuts upp till efter det tredje kvartalet 2021. Cyxones tidigare besked var att preliminära studieresultat väntades under det tredje kvartalet.

"På grund av att vaccinationsprogrammen går framåt och att viruset till sin natur är säsongsbetonat, minskar nu antalet inlagda covid-19-patienter i Östeuropa", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Studien gäller behandling av patienter med måttlig covid-19 i Östeuropa där cirka 90 patienter hittills har inkluderats. Mot bakgrund av det minskande antalet inlagda covid-19-patienter i Östeuropa överväger Cyxone nu att addera kliniker i fler länder och måste därmed skjuta på tidsplanen.

"Det är i nuläget svårt att bedöma hur effekten på studiens övergripande tidsplaner kommer att påverkas. Cyxone tror dock att en utvidgning av studien till nya länder kommer att motverka en del av tidsförlusten i patientrekryteringen", skriver bolaget.
Författare Direkt-SE