Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-23

Därför investeras det miljarder i faktorfonder

wysiwyg_image

Annons: Hittills har kunder som sparar i aktiefonder kunnat välja mellan två typer av fonder: aktivt förvaltade fonder och indexfonder.

I en traditionell aktivt förvaltad fond försöker en mänsklig förvaltare att plocka aktier som ska slå marknaden. Forskning visar emellertid att aktivt förvaltade fonder skapar mer avkastning över tid. En indexfond ska passivt ”spegla” avkastningen till ett index, till exempel (Stockholms OMX 30.) 

- Men nu har fond investerare ett tredje alternativ, säger Atle Christiansen VD på faktorfonden Harvest.

Vill du veta mer om faktorfonden Harvest? Klicka här för att prenumerera på nyhetsbrevet.

Vem är faktorfonden Harvest lämplig för? 

Faktorfonder är en megatrend ute i världen, förklarar Christansen. 

En undersökning från FTSE Russell visar att andelen institutionella investerare i Europa som satsar på faktorfonder har ökat från 40 % under 2014 till 60 % under 2017. I undersökningen kom det fram att låg kostnad är ett viktigt argument for faktorfonder – något som tyder på att det i allt större grad föredras över aktiv förvaltning. 

Nu är också faktorfond tillgänglig för svenska kunder och mer än 2000 kunder har redan investerat i faktorfonden Harvest. Genom att ersätta människor med maskiner och ta bort dyra mellanhänder är Faktorfonder ett bättre och billigare alternativ än traditionella aktiva fonder, fastslår Christiansen.

Kom igång med ditt sparande redan nu: Så enkelt är det att investera i faktorfonden Harvest. 

 

Artikeln är producerad av Agenda Media Lab. Foto: Stian Schioldborg www.magentastudios.no 

Risktext: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning kommer bl.a. bero på marknadens utveckling, förvalarens skicklighet, fondens riskprofil och förvaltningsavgifter. Avkastningen kan bli negativ som ett resultat av kursfall. Information om kostnader och ytterligare upplysningar finns i fonden nyckelinformation och prospect på https://www.harvestfond.se/start#information

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.