Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-08

DBP International AB: ställer tio milstolpar för kliniska prövningen av SI-053

Kära investerare,

Som ni vet kräver stegen från läkemedelsutveckling till godkännande och marknadsföring en lång resa, som omfattar höga kapitalinvesteringar, riskfyllda affärer som tar 10-15 år och en hög förslitningsgrad, särskilt inom onkologi och centrala nervsystemet. Detta då det krävs många och långa studier för att bekräfta en ny produkts säkerhet och framförallt effekt. Det ska trots allt ges till människan.

Double Bond Pharmaceutical arbetar med ett unikt tillvägagångssätt för att bemästra dessa. Detta genom att ha ett erfaret och motiverat team som arbetar nära europeiska och nationella tillsynsmyndigheter, behöriga underleverantörer, välkända nyckelpersoner (KOL) samt en kvalificerad patentbyrå. Sammantaget tänker vi inte bara tillhandahålla en produkt som följer de europeiska lagkraven utan också en produkt som erbjuder säkerhet och effekt för patienter med hjärntumörer, nämligen glioblastom.

På grund av det stora intresset av att veta mer om vår SI-053-utveckling har vi äntligen börjat förutse tidsfrister för de återstående aktiviteterna tills ansökan om klinisk prövning (CTA), som förväntas uppnås under Q1 2021, lämnas in. Dessa består av tio milstolpar, där mer information kommer att ges till er hädanefter. Vi avslutar vårt prekliniska paket med gedigna data enligt rekommendationerna från Europeiska läkemedelsmyndigheten. Tillverkning av aktiv farmaceutisk ingrediens och hjälpämne pågår enligt god tillverkningssed; den kliniska studieplanen för flera kliniker är nära att slutföras och slutligen pågår lagkraven för relevanta dokument från det europeiska upphandlingsavtalet.Double Bond Pharmaceutical har ambitionen att ge patienter bättre behandling så snart vi kan. Vårt team är mycket positiva över utvecklingen av SI-053 och som alltid uppskattar vi djupt ditt outhärdliga stöd.

Håll koll på den spännande nedräkningen!

Tack för förtroendet.

Igor Lokot

VD

Författare DBP

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.