Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-07

DESENIO: BÄST MARGINALER I KLASSEN - ABG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) E-handel väntas fortsätta växa kraftigt det kommande decenniet, men det stora antalet noteringar av e-handelsbolag gör att investerare måste välja noga. Ett bra val är Desenio som säljer väggkonst på nätet.

Det skriver ABG Sundal Collier i en analys och inleder bevakning med rekommendation köp till riktkurs 110 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på onsdagen.

"Genom att nå en omsättning om 1,3 miljarder kronor och marginaler som är bäst i klassen har Desenio blivit europeisk marknadsledare inom sin kategori, prisvärd konst", skriver ABG.

Bolag som specialiserat sig så som Desenio vinner mark konstaterar analyshuset och menar att detta har lockat till sig många nya aktörer. Men av dessa är det få spelare som fått fotfäste och ännu färre som är lönsamma. Detta kan enligt ABG tyda på att inträdesbarriärerna är större än vad man kan tro.

Desenio handlas med en rabatt mot sektorkollegor baserat på ev/ebit på estimaten för 2022/2023 i häradet 10 procent.

"Vi menar att en premie är befogad baserat på bolagets höga tillväxt, marginaler och kassaflödeskonvertering", summerar ABG.

Desenios aktie har sedan noteringen på First North handlats i spannet 85-95 kronor per aktie. Inför noteringen gjordes ingen emission riktad till allmänheten utan bara till en grupp utvalda investerare via en placing. Priset i placingen var 72 kronor per aktie, motsvarande en värdering av bolaget på 11 miljarder kronor.

På onsdagen var aktien vid lunchtid ner 0,3 procent till 89:20 kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.