Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-11-15

Diagonal Bio AB har designregistrerat kassett med provtagningsbehållare för Panviral i Europa

Diagonal Bio AB ("Diagonal" eller "Bolaget") (Nasdaq Stockholm First North: DIABIO) meddelar att Bolaget erhållit en designregistrering för kassett med provtagningsbehållare. Designregistrering innehåller två olika designer med registreringsnummer 009202252-001 och 009202252-002.

Designregistreringarna är utfärdade av EUIPO och gäller i samtliga EU:s medlemsländer. Det är möjligt att utvidga skyddet till andra länder genom att komplettera med designansökningar i dessa länder. De skyddade designerna rör en kassett med provtagningsbehållare som har en utformning som gör att den passar till Bolagets diagnostiska plattform Panviral.

Designregistreringen har till syfte att stärka och komplettera Bolagets existerande registrerade IP-portfölj. Designregistreringen i EU gäller i 25 år och ger förutom ett skydd mot att andra tillverkar, säljer, importerar eller marknadsför designen även en möjlighet att licensiera teknologin till samarbetspartners eller tredjepartstillverkare.

"IP spelar en uttalat viktig roll i att säkra Diagonals långsiktiga och kortsiktiga utveckling och mål. När vi arbetar med IP arbetar vi brett och strategiskt och använder en palett av verktyg. Designregistreringen för kassetten förhindrar andra tillverkare av kassetter att användas med Panviral systemet. Design registreringen ger därmed Panviral systemet ett utökat immateriellt skydd och är samtidigt ett bra komplement till bolagets patentportfölj" säger Jack Egelund Madsen, VD, Diagonal Bio AB.

För ytterligare information om Diagonal Bio AB, vänliga kontakta
Jack Egelund Madsen, VD
Telefon: +46 73 526 27 59
E-post: jem@diagonalbio. (jem@diagonalbio.)com
Hemsida: www.diagonalbio.com

Certified Adviser
Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB
Telefon: +46 11 32 30 732
E-post: ca@skmg.se 

Diagonal Bio AB grundades 2020 och är ett svenskt bioteknikbolag med säte och kontor i Lund. Bolaget utvecklar plattformen Panviral för att detektera och diagnostisera små sektioner av patogengenom, exempelvis virus, bakterier och svampar. Bolagets vision är att minska mänskligt lidande genom att med egenutvecklad teknik revolutionera global diagnostik av patogenburna sjukdomar.

Författare Cision