Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-13

DIREKT POD: DJÄVULEN OCH BITCOIN, GUD OCH KLIMATBUBBLAN

STOCKHOLM (Direkt Studios) Den som är satt i skuld är icke fri, är ord som blivit närmast bevingade i Sverige efter att ha lämnat socialdemokratiske statsministern Göran Perssons läppar år 1997.

Statskassan hade då sanerats för att "rädda landets ekonomi". I alla fall enligt Göran Persson. Stabila finanser i botten och att var man och kvinna är skyldig att lämna tillbaka det som lånats är en hörnsten och ett moraliskt rättesnöre av närmast religiös art i våra samhällen i dag.

Hur kan det vara så, samtidigt som vi kombinerar världens mest skuldsatta globalekonomi och i-länder som i princip saknat tillväxt de senaste 10 åren med närmast dagliga börsrekord som få vet vad de egentligen bottnar i, samtidigt som världen är på väg att kvävas i klimathotande koldioxid och ett parallellt decentraliserat valutasystem rotar sig på internet?

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen av och med Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning. I avsnitt 51 ska Sveriges trendigaste podd prata om pengar som blivit en religion och ett djävulens kreditsystem som hotar att ta livet av vår gemensamma valutagud och allt det vi drömmer om i en lösning på klimatkrisen.

Podcasten finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat Spotify, Acast och Apple Podcasts.Nyhetsbyrån Direkt är en del av Infrontkoncernen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.