Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-03-03

DIREKT POD: INFLATIONISTER, DEFLATIONISTER OCH RÄNTESCHIZOFRENI

STOCKHOLM (Direkt Studios) Räntedemonen och inflationsspöket har blivit den nya dynamiska duon på Wall Street, där rekordnoteringar plötsligt tyckts hotade av en hastig uppgång i den amerikanska 10-årsräntan som fick investerarna att ställa sig på bromsen - för att kort därefter byta fot igen och gasa på mot nya rekord.

Det var en snårig debatt som utspelade sig mellan inflationister och deflationister. Vem ska man tro på - är världsekonomin på väg mot överhettning, hyperinflation och kollaps, en 30-årig konjunktursänka lik Japans - eller ett mellanting?

Något som i alla fall var tydligt var att pedagogiken sviktade när kreditmarknadernas samspel skulle dryftas och förklaringen ges om var värderingarna var på väg - och kunde det vara så att det pigga svenska fintechbolaget Klarna på ett närmastinverterat sätt kunde bidra till att knäcka gammelekonomernas och centralbankirernas deflationscase?

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen av och med mig, programledaren Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning.

Podcasten finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat Spotify, Acast och Apple Podcasts.Nyhetsbyrån Direkt är en del av Infrontkoncernen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.