Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-07

DIREKT POD: PENGAR ÖVERALLT! MEN VAR ÄR DOM NÅGONSTANS?

STOCKHOLM (Direkt Studios) Ett scenario med hastigt ökande varupriser är ständigt ett av de främsta hoten mot moderna ekonomier. När samhällen ska återhämta sig från det fundamentala skitår som var 2020 fanns dock nätt och jämnt några sådana farhågor alls med i bilden.

För trots att pandemin ryckte inte bara liv och lem från oss, utan också en hel del trovärdighet rörande det finansiella systemet. Börserna rusade ikapp till nya rekord trots att eländet och separationen från den fundamentala realekonomin på gator och torg utkristalliserade sig tydligare än någonsin.

Rekordstora penningsummor hade tryckts upp för att rädda systemet, men det var få som förstod var pengarna egentligen tagit vägen.

Hur gick det ihop, att ingen egentligen oroade sig för att något illavarslande låg dolt i sambandet som fått alla tillgångars värden att stiga, förutom värdet på pengarna själva?

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen av och med mig Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning.

I det här avsnittet ska vi försöka klara ut just det ovan nämnda och ge lösningen på gåtan om de skenande priserna på aktier, bostäder, guld, silver och bitcoin - och framför allt vad det faktum att världens rikaste kines Jack Ma plötsligt är spårlöst försvunnen (jodå, just han, e-handelsbolaget Alibabas grundare som vi ju känner från bara några avsnitt tillbaka) kan säga oss om var vi är på väg.

Podcasten finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat Spotify, Acast och Apple Podcasts.Nyhetsbyrån Direkt är en del av Infrontkoncernen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.