Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-30

DIREKT POD: RIP WARREN BUFFETTS FILOSOFI – LEVE VINSTLÖS MAGI?

STOCKHOLM (Direkt Studios) 2020 blev ett år av mastiga börsuppvärderingar i tillväxtaktier och digitala bolag där i princip samtliga i toppen av vinnarlistorna också gjorde enorma förluster.

Parallellt med de vinstlösa vinnarna konstaterades de klassiskt välansedda börsvärderingsmetoderna helt ha kommit på skam och många förklarade de så kallade "nyckeltalen", grunden för fundamentalanalysen, för döda och daterade.

De så kallade värdeinvesterarna, med förgrundsfiguren Warren Buffett i spetsen, fastnade i björnidet under hela 2020, när marknadens aktier blev allt dyrare och den vinst som kan väntas per investerad krona föll allt längre från vad vi brukade kalla för verkligheten.

Hur blev det så här? Vad var det egentligen som hände under 2020 - och är det en ny normal vi måste anpassa oss efter, eller kommer de konservativa investmentmogulerna snart säga vad var det vi sa när andra försöker resa sig ur spillrorna av en stundande bubbelsmäll och finanskrasch?

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen av och med programledare Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning.

Avsnittet finns tillgänglig på alla podcastplattformar, exempelvis på Spotify, Acast och Apple Podcasts.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.