Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-20

DIREKT POD: TESLAS CLOWNER BLEV ORAKEL, NU RIGGAR DE NÄSTA HAJP

STOCKHOLM (Direkt Studios) Elbilstillverkaren Teslas enorma uppvärdering har varit svår att värja sig ifrån det senaste året, då bolaget blivit själva ledstjärnan för hur klimathausse och en potentiell bubbla i miljöaktier kan se ut.

800 kursprocent senare har nu strömhopp ägt rum bland tidigare skeptiker och även flera av de tidigare allra mest permanenta belackarna har vänt kappan efter vinden samtidigt som de tidigast frälsta gått från att en tillvaro i finansvärldens utvisningsbås till att bli några av branschens mest eftertraktade kommentatorer.

Vad var det som hände egentligen, fanns det någon hemlighet bakom de utskrattades stora triumftåg?

Johodå, för det gör det så klart, och det var inte den så kallade förbränningsmotorns död, hävdar i alla fall Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning. Han är den ena delen av den duo som också utgörs av Martin Nilsson, bakom makt-, storfinans- och börspodcasten FollowTheMoney.

I veckans avsnitt avhandlas en sällan skådad hajp, en bolagsledare som gick från nättroll till världens rikaste man och om hur nästa stora hajp nu riggas av den tidigare nämnda så kallade clownfalangen av analytiker som blivit profeter.

Podcasten finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat Spotify, Acast och Apple Podcasts.Nyhetsbyrån Direkt är en del av Infrontkoncernen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.