Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-08

DIREKT POD: WALL STREET MED GRÄDDÅNGEST I SILICON VALLEY

STOCKHOLM (Direkt Studios) Över gräddan av världens högst värderade bolag skiner en slående realitet, som varit gällande sedan de globala techbolagen fick sitt stora genombrott under 2010-talet.

Bland de tio högst värderade företagen i världen lyser nämligen det rika Europa - världens efter USA näst mest välbärgade ekonomiska område - med sin fullständiga frånvaro.

Trots att den svenska techscenen ofta omtalas som världsunik är fortfarande USA med sitt Silicon Valley den oomstridda ledaren inom mjuk- och hårdvaruutveckling i sin helhet, och just utvecklingen av enheter och verktyg som ska göra oss digitalare har blivit en storpolitisk fråga som inkluderar alla välutvecklade länder.

Men 2021 har det i coronavirusets spår tyckts hända något som tycks kunna indikera att vinden har vänt för Europa. Och den främsta orsaken till det bär färgerna blått och gult.

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen av och med programledare Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning.

FollowTheMoney finns tillgänglig överallt där det finns poddar, bland annat på Spotify, Apple Podcasts och Acast.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.