Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-09

DNA väljer Edgewares StreamBuilder för ny TV-service

Finlands största kabeloperatör lanserar nästa generations DNA TV med stöd av Edgewares avancerade online-TV-lösningar

Stockholm – 9 juni, 2020Edgeware meddelar idag att den finska telekomgruppen DNA har valt deras plattform för videoprocessering, nyligen annonserade StreamBuilder, för att stödja nästa generations DNA TV-tjänst. DNA utökar därmed sin användning av Edgewares CDN-teknologi med funktionalitet från StreamBuilder, såsom video on demand (VOD)-processering, inspelning i molnet (network personal video recorder, NPVR), och ompaketering till olika uppspelningsenheter, för att förstärka sin nya och förbättrade TV-tjänst. Med StreamBuilder kan DNA TV dra fördel av en komplett lösning som möter alla deras krav på en originserver, samt ett smidigt och effektivt driftsättningsprojekt utfört av Edgeware.

Den nya DNA TV-tjänsten, som lanserades i februari i år, förbättrade DNAs IP-baserade TV-utbud med flera nya features, såsom obegränsad NPVR-inspelning, ett nytt användargränssnitt och bättre videokvalitet. Med tjänstens innovativa och programfokuserade utformning kan tittarna enkelt se och spela in ett obegränsat antal TV-program och titta på live- och VOD-innehåll när som helst och var som helst inom EU via DNA TV-appen. Dessutom får tittarna programrekommendationer baserade på sina individuella programpreferenser.

StreamBuilder erbjuder DNA en lösning som täcker alla DNA TVs originserver-behov. Med applikationer såsom segmentering, ompaketering och kryptering för live och VOD, kan DNA ta sitt innehåll och sin service till nästa nivå. DNA TV kan till exempel skapa NPVR-inspelningar och catch-up-bibliotek med VOD-innehåll tack vare StreamBuilders flexibla, skalbara och pålitliga teknologi. De kan också paketera om innehåll just-in-time till multipla format (HLS, DASH) vilket sparar lagringsutrymme då innehållet bara behöver lagras en gång.

“En pålitlig tjänst och en sömlös användarupplevelse fanns högt på prioriteringslistan när vi byggde den nya generationens DNA TV, säger Pekka Jääskeläinen, Head of Service Platforms på DNA Plc. ”StreamBuilder och Edgewares expertis genom projektet har varit ovärderliga vid lanseringen av den nya DNA TV-tjänsten. Lösningen kräver minimalt med lagringsutrymme, möjliggör en snabbare videostart och en hög kvalitet. Som långvarig Edgeware CDN-kund känner vi oss trygga med att expandera vår tekniska infrastruktur och förbättra vårt TV-erbjudande med hjälp av StreamBuilder.”

“TV-distribution via IP och HTTP har funnits ett tag nu, men komplexiteten och utmaningarna det innebär finns kvar. Betal-TV-operatörer behöver rätt teknologi för att optimera sina tjänster idag, men också plattformar som möjliggör innovation även i framtiden”, säger Johan Bolin, teknik- och produktchef för Edgeware. ”DNA ligger i framkant med sin nya TV-tjänst och vi är glada att vara en del av deras resa på den finska TV-marknaden.”

Upptäck hur StreamBuilder kan hjälpa dig att leverera nästa generations online-TV genom att boka en virtuell demo med Edgewares experter. Registrera ditt intresse här.

Läs mer om StreamBuilder här.


Om DNA

DNA är ett av de ledande telekomföretagen i Finland. Vi vill göra våra kunders dagliga liv enklare. Vi erbjuder anslutningar, tjänster och utrustning för hem och arbetsplatser vilket bidrar till digitaliseringen av samhället. DNAs kunder tillhör världens ledande användare av mobildata. Vi är Finlands största kabel-TV-operatör. DNA har mer än 4 miljoner abonnenter via sitt fasta och mobila nät. Företaget rankades 2019 som Finlands bästa arbetsgivare i kategorin storföretag i undersökningen Great Place to Work. 2019 var vår nettoförsäljning 942 miljoner EURO och vi har omkring 1600 anställda i Finland. DNA är en del av Telenor Group, ett ledande telekomföretag inom Norden. Mer information: www.dna.fi, Twitter @DNA_fi, Facebook @DNA.fi and LinkedIn @DNA-Oyj.

DNAs mediakontakt:

Phone: +358 (0)44 044 8000
Email: viestinta@dna.fi

Denna information lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 juni 2020 kl. 07:30 CET.

Edgewares mediakontakt:


Astrid Hveding Lengdell, VP Marketing
astrid.lengdell@edgeware.tv

Om Edgeware


Edgeware erbjuder ledande operatörer och innehållsleverantörer system som möjliggör distribution av moderna TV- och videotjänster över Internet i stor skala. Edgewares unika teknologi ger fantastiska tittarupplevelser och kunderna möjlighet att ha kontroll över sitt innehåll. Edgeware har mer än 200 kunder och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige samt personal i Europa, Asien samt Nord- och Latinamerika. För mer information besök www.edgeware.tv

Bifogade bilder


DNA Emblem Pink RGB Original

Bifogade filer


DNA väljer Edgewares StreamBuilder för ny TV-service