Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-01-08

"Dometic är attraktivt värderat"

SEB inleder bevakningen av Dometic med en köprekommendation. Bolagets marginal väntas expandera och därmed anser banken att dagens värderingsnivå är attraktiv.

Det framgick i en kommentar under veckan.

Dometic är den globalt största aktören inom utrustning till nöjesbaserade fordon som husbilar, husvagnar och båtar, skriver SEB. Dessa tre segment kompletteras även av utrustning till lastbilar och en eftermarknadsfunktion. Bolaget är flera gånger större än närmaste konkurrent, fortsätter man.

Under de senaste 15 åren har Dometic förvärvat bolag nästa varje enskilt år, vilket har breddat deras produktportfölj som nu är den bredaste i marknaden, skriver SEB. Produkterna som idag erbjuds befinner sig inom segmenten för bland annat ventilation, generatorer, kyl och frys, spis och ugn, fönster och dörrar.

Bankens köprekommendation baseras på en förväntan att Dometic växer organiskt med 6-7 procent per år mellan 2015 och 2017, samt att rörelseresultatet växer med totalt 22 procent under samma period. Banken prognostiserar därmed att rörelsemarginalen expanderar från 12,3 till 14,7 procent under perioden.

Idag värderas aktien till ett P/E-tal om 13,7 givet SEB:s prognos för 2016. Värderingsnivån anses som attraktiv och riktkursen är satt till 62 kronor.

Källa: SEB

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.