Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-07-19

Duearitys produkt beräknas erhålla CE-märkning i november i år

Duearity är nu inne i slutskedet av CE-märkningen av bolagets produkt Tinearity G1. Certifieringsorganet har även granskat Duearitys tekniska fil och med anledning av detta ska Duearity genomföra ett test av en ekvivalent produkt vilket innebär att CE-märkning beräknas skjutas fram från augusti till november i år. Därutöver har Duearitys certifieringsorgan genomfört en avslutande audit som snabbt kunde stängas.

För att Duearity ska kunna svara på en fråga från granskningsorganet kommer vi att genomföra kompletterande tester av en ekvivalent produkt som leder in vitt brus via örongången. Syftet är att Duearity ska verifiera den ekvivalenta produktens decibellnivå. Sammantaget innebär detta att CE-märkning av Tinearity G1 beräknas ske i början av november istället för augusti vilket tidigare kommunicerats.

Den del av CE-märkningsprocessen som innebär att certifieringsorganet genomför en så kallad audit, två dagars granskning på plats i bolagets lokaler, avslutades enligt plan första veckan i juli och stängdes kort därefter. Vi kan efter denna granskning konstatera att bolagets kvalitetsarbete vad gäller exempelvis interna rutiner, produktion och organisation håller en hög nivå.

Mer information/kontakt

Om bolaget


För ytterligare information, vänligen kontakta
Fredrik Westman, CEO
+46 738 - 145 215
fredrik.westman@duearity.com 
www.duearity.com


Om Duearity AB
Duearity är ett medtechföretag som utvecklar och producerar lösningar i syfte att lindra symtom och underlätta vardagen för dem som lider av tinnitus. Med djup förståelse för de personer som har problem med tinnitus ska Bolaget med intelligenta lösningar ge dessa personer möjligheten att fullt ut kunna njuta av livet. Bolaget ska erbjuda produkterna Tinearity G1 och Tinearity-AI. Tinearity G1 överför vitt brus med hjälp av icke-invasiv Bone Conduction Technology till innerörat i syfte att lindra symptomen. Tinearity-AI ska med hjälp av artificiell intelligens hjälpa personer att förutse symptomen och bemästra sina besvär. Bolaget har sitt säte i Malmö. 
www.duearity.com.

Bolagets Certified Adviser är Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB som nås på telefonnummer +46 11 32 30 732 eller e-post ca@skmg.se.

Bifogade filer


Duearitys produkt beräknas erhålla CE-märkning i november i år

Författare MFN