Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-05-09

eBlitz Group AB: Gold Town Games lanserar Blitz Football Manger I Storbritannien

eBlitz Group AB portföljbolag, Gold Town Games och dess dotterbolag Sideline Labs, inleder en soft launch i Storbritannien för det nya amerikanska fotbollsspelet Blitz Football Manager, med start idag via bla facebook.  Lanseringen blir därmed koncernens tredje i managerspel-genren.

Gold Town Games och dess dotterbolag SIneline Labs, genomför en Soft Launch, som inleds i Storbritannien, på Google Play ämnar till en början testa spelets funktioner och att inhämta nyckeltal. Efter en första period live väntar en iOS lansering och ytterligare marknader, därefter släpps spelet på titelns nyckelmarknad, USA. 

Marknad med enorm potential

Den amerikanska fotbollsmarknaden omsätter mer än 150 miljarder kronor och följs av över 400 miljoner människor världen över, varav en stor andel befinner sig i USA.

"Sideline Labs har arbetat med amerikanska fotbollsspel i flera år, det är verkligen en omfattande process att bygga en komplett titel. Jag är så otroligt stolt över det arbete vi lagt ner och att teamet tagit ihop det här. Det finns riktigt bra potential i marknaden för ett sånt här spel, och jag är väldigt peppad på att utveckla det bästa möjliga spelet för användarna.", säger Stefan Sångberg, VD för Sideline Labs.

Milstolpe för Gold Town Games

För Gold Town Games innebär lanseringen att bolaget för allra första gången genomför en lansering av en nyutvecklad titel genom det generaliserade ramverket för managerspel, WXM.
"Teamet har gjort en stor insats med att ta WXM till den punkt där vi står idag. Det här är en milstolpe i bolagets resa som göra att nya spel kan produceras snabbare och med bibehållen kvalitet. Blitz är den första av fyra spellanseringar på WXM under året, parallellt med lanseringen kommer vi även att intensifierar arbetet med titeln för landhockey" avslutar Pär Hultgren, VD Gold Town Games.

För eBlitz Group AB (publ) som äger drygt 4,8% av utestående aktierna i Gold Town Games AB, ser mycket positivt på Gold Town Games framtid inom sport manager spel.  

För ytterligare information kontakta:

Lars-Erik Bratt, VD eBlitz Group AB (publ), mobil 0701-442441

Pär Hultgren, VD Gold Town Games , mobil 073- 600 50 47

Om eBlitz Group AB (publ)

eBlitz Group AB (fd Onoterat AB) är ett etablerat investerings- och rådgivningsbolag verksamt inom Digital Entertainment. eBlitz Group ABs affärsidé att tillhandahålla oberoende företagsrådgivning och finansieringslösningar till svenska tillväxtbolag, samt aktivt förvalta bolagets egna kapital i aktieägarnas intresse. Bolaget har varit verksamt med nuvarande affärsidé sedan våren 2016. Bolaget är noterat på NGM Nordic SME. För mer information se www.eblitz.se

Författare Cision