Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-09-05

eEducation Albert inleder via Jaramba licensavtal med Hatten Förlag och Babblarna

eEducation Albert, en ledande nordisk EdTech-aktör, har idag via Ampd AB ”Jaramba” ingått ett licensavtal med Hatten Förlag avseende interaktiva övningar och innehåll från ”Babblarna & Vänner”. Genom avtalet kommer Albert via sin plattform för de yngsta barnen ”Jaramba” kunna erbjuda språkutvecklande böcker, filmer, musik, spel och pyssel från Hatten Förlag till åldersgruppen 1-5 år.

Innehållet som licensieras avser delar av Babblarnas omfattande innehåll samt andra utvalda IP-rättigheter från Hatten Förlag. Genom samarbetet får Albert möjlighet att erbjuda barn i åldrarna 1-5 möjlighet att lära tillsammans med Babblarna via interaktiva övningar i Jaramba-plattformen. Lansering av innehåll förväntas ske under tredje kvartalet 2022. Hatten Förlag kommer att erhålla en rörlig ersättning baserat på användning i plattformen som förväntas ge en neutral påverkan på koncernens bruttomarginal.

- Babblarna med sina 800 0000 sålda böcker och 950 miljoner streams på YouTube är en av de mest populära karaktärerna bland barnfamiljer och har länge varit efterfrågat av våra användare. Vi ser fram emot att få arbeta nära ett sådant starkt varumärke som Babblarna. Vi får nu möjligheter till att ytterligare befästa vår position gentemot våra kunder samtidigt som vi bedömer möjligheterna som attraktiva att utvidga vår kundgrupp än mer. Vi är väldigt glada över att inleda detta samarbete och att tillsammans med Hatten Förlag bidra till roligare lärande och ökade kunskaper bland barn, säger Kajsa Lernestål, Marknadschef på Albert.

- Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med Albert via Jaramba som plattform då vi ser stor potential och synergier oss i mellan. Vi är övertygade om att Babblarna som är ett av Sveriges starkaste varumärken för barn 0-4 år tillsammans med Albert kommer att öka spridningen av våra material för språkutveckling. säger Lennart Blixt, Head of Publishing and Licensing på Hatten Förlag.

För mer information, vänligen kontakta:


Martin Dahlgren, Finanschef
Telefon: +46 (0)73 909 26 31
E-post: martin@hejalbert.se

Om eEducation Albert AB (publ)


Albert är barnens digitala lärare som sedan starten 2016 har hjälpt över 300 000 familjer med läxläsning via mobila enheter. Alberts appar riktar sig till yngre (1-9 år) och äldre barn (10-16 år) och omfattar skolämnen som Matematik, Geografi, Programmering och Läsa & skriva. Albert startades 2016 av två vänner i Göteborg med ett tydligt mål – att demokratisera kunskap genom teknologi – och det är vad som driver oss än idag. Albert är noterat på Nasdaq First North Growth Market med kortnamn ALBERT. Bolagets certified adviser är Erik Penser Bank, certifiedadviser@penser.se, +46 (0) 8463 80 00

www.investors.hejalbert.se 

Bifogade filer


eEducation Albert inleder via Jaramba licensavtal med Hatten Förlag och Babblarna

Författare MFN