Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-08

EFFNETPLATTFORMEN: FÖRETRÄDESEMISSION CA 25 MLN KR (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Effnetplattformen har beslutat att genomföra en företrädesemission om cirka 25 miljoner kronor. Emissionslikiden avses användas till investeringar utanför bolagets kärnverksamhet.

Det framgår av ett pressmeddelande efter börsens stängning på måndagen.

Två befintliga aktier i bolaget ger rätt att teckna en ny aktie till kursen 5:50 kronor. Teckningsperioden för emissionen löper mellan den 17 juni och 2 juli 2021.

"Efter den framgångsrika och ömsesidigt värdeskapande affären med Tessin möter Effnetplattformen ett ökat intresse för denna typ av transaktioner", kommenterar bolaget i pressmeddelandet.

Vidare uppger bolaget att styrelsen planerar att kalla till en extra bolagsstämma i för att dela ut tre nybildade dotterbolag som avses att användas vid framtida noteringar. Aktierna som tillkommer genom nyemissionen kommer att berättiga till utdelning av dotterbolagsaktierna.

"För det fall inte samtliga aktier tecknas med stöd av teckningsrätter kommer tilldelning av aktier att ske inom ramen för emissionens högsta belopp. I första hand ska tilldelning av aktier ske till dem som också tecknat aktier med stöd av teckningsrätter", uppger bolaget i pressmeddelandet.
Författare Direkt-SE