Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-21

ELOS MEDTECH: STYRELSEN REKOMMENDERAR ACCEPTERA BUD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Elos Medtechs styrelse rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera det bud från TA Associates om 215 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen gör bedömningen att aktieägarna genom erbjudandet blir kompenserade för bolagets potential "beaktat även den tid det tar att genomföra, och de olika risker som finns att inte fullt ut kunna genomföra, bolagets affärsplan".

Styrelsen beskriver budpremien om 8 procent jämfört med stängningskursen under sista handelsdagen före offentliggörandet som låg jämfört med andra bud den senaste tiden. Styrelsen skriver samtidigt att den gjort en sammanvägd värdering av erbjudandet jämfört med bland annat aktiens historiska utveckling, volymen i handeln och värderingen i absoluta nivåer.

I samband med att budet offentliggjordes meddelades också att Svolder Aktiebolag och familjen Nilsson, med sammanlagt cirka 21,2 procent av aktierna och 37,5 procent av rösterna i Elos Medtech, har oåterkalleligt åtagit sig att acceptera erbjudandet, oavsett om ett högre konkurrerande erbjudande offentliggörs.
Författare Direkt-SE