Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-13

EMBRACER: KÖPER ETT FLERTAL MINDRE SPELBOLAG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Embracerägda Amplifier Game Invest har aviserat ett antal mindre förvärv på torsdagsmorgonen:


* Utvecklingsstudion Rare Earth Games som fokuserar på actionfyllda multiplayer-speltitlar för PC, konsol och molntjänster. Bolagets tre grundare får ett initialt belopp på 0,3 miljoner euro, varav 70 procent kontant och 30 procent i Embraceraktier. Tilläggsköpeskilling kan tillkomma.


* Vermila Studios som för närvarande arbetar med sin första produktion, Crisol: Theatre of Idols, ett first-person skräckäventyr. De två grundarna får initialt belopp om 0,9 miljoner euro (60% kontant och 40% i Embraceraktier). Tilläggsköpeskilling kan tillkomma.


* De återstående 50 procenten av aktierna i spelstudion Palindrome Interactive köps för initialt 21,5 miljoner kronor, (Betalas kontant och med aktier). Tilläggsköpeskilling kan tillkomma. Palindrome Interactive står för närvarande inför lansering av sitt första spel den 28 augusti, Immortal Realms: Vampire Wars.


Dessutom har Embracer aviserat förvärv av:


* Sola Media, en försäljningsagent för internationella film- och TV-rättigheter. Köpeskilling 2,3 miljoner euro.


* Utvecklingsstudion Pow Wow Entertainment för en icke offentliggjord köpeskilling. Bolaget är främst inriktat på att utveckla nya IP:n för PC och konsol och arbetar för närvarande med två spel som ännu inte har utannonserats.


* New World Interactive (NWI), en utvecklare av First-Person-Shooter för PC. NWI har släppt tre egenutvecklade PC-titlar och utvecklat en fanbas med mer än 10 miljoner spelare. NWI arbetar med en "spännande projekt-pipeline" med potential att uppnå AAA-resultat på marknaden. Köpeskillingen kommer inte att offentliggöras.


* Deca Games, en mobile asset care och live-operationsexpert inom spelsegmentet free-to-play. Den initiala köpeskillingen uppgår till cirka 25 miljoner euro och betalas genom nyemitterade aktier och en eventuell tilläggsköpeskilling.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.