Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-11

EMPIR: FÖRESLÅR DELA UT 2,2 MLN XAVITECH-AKTIER TILL AKTIEÄGARE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Empir föreslår att dela ut drygt 2,2 miljoner B-aktier i Xavitech till sina aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Utdelningen innebär att Empirs aktieägare kommer att erhålla aktier av serie B i Xavitech i förhållande till deras nuvarande aktieinnehav i Empir. Fem aktier i Empir, oaktat aktieslag, ger rätt till två aktier av serie B i Xavitech. Empir kommer att ombesörja att överskjutande andelar (fraktioner) säljs för berörda aktieägares räkning.

Förslaget ska behandlas på en extrastämma den 11 december. Styrelsen har även beslutat att föreslå att extrastämman bemyndigar styrelsen att fastställa avstämningsdagen för utdelningen av aktierna av serie B i Xavitech.

Xavitechs aktier av serie B är noterade på NGM Nordic SME.

Empirs styrelse drog tidigare i år tillbaka förslaget om utdelning för 2019, på grund av covid-19-pandemin.

"Även om osäkerheten fortsatt är stor, så är det nu mer en fråga om hur snabbt läget kan normaliseras och inte det fria fall vi såg framför oss i våras. Styrelsen föreslår därför att extra bolagsstämman den 11 december 2020 beslutar att dela ut aktier av serie B i Xavitech till ett bokfört värde om totalt 2.788.415:2928 kronor, vilket motsvarar cirka 0:50 kronor per Empir-aktie (0:45)", skriver vd Lars Save.

"Vi hoppas att osäkerheten i vår omvärld gradvis minskar och att vi därmed ska kunna föreslå att årsstämman 2021 beslutar om utdelning", skriver han.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.