Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-08-12

Enea tecknar kontrakt för meddelandesäkerhet i mobilnätverk värt 5,9 MUSD

Enea har tecknat ett treårigt avtal för meddelandesäkerhet i mobilnätverk med en nordamerikansk leverantör av kommunikationstjänster (CPaaS). Enea kommer att tillhandahålla programvara och tjänster för att skydda Applikation-till-Person (A2P) trafik från säkerhetshot. Avtalet, som innebär utökad kapacitet med en befintlig kund, innefattar programvarulicenser, tjänster för informationssäkerhet samt support och underhåll. Programvarulicenser till ett värde av 1,8 MUSD intäktsförs i det tredje kvartalet 2022, medan övriga delar av kontraktet intäktsförs under hela avtalsperioden. Det nya avtalet innebär en ökning av återkommande intäkter med 2,4 MUSD under kontraktsperioden. Det totala ordervärdet är 5,9 MUSD.

”Meddelandesäkerhet i mobilnätverk är nödvändig för att skydda individer, företag och samhällen mot bedrägeri- och intrångsförsök. Det nya kontraktet bekräftar att säkerhetslösningarna från Enea AdaptiveMobile Security är marknadsledande”, säger Jan Häglund, VD och Koncernchef för Enea.

Enea är världsledande inom cybersäkerhet för mobila nätverk och skyddar mer än 2,2 miljarder abonnenter över hela världen. Enea AdaptiveMobile Security erbjuder en unik kombination av global informationsinhämtning, kompetens inom cybersäkerhet och prisbelönta lösningar för avancerad detektering och hantering av säkerhetshot.

Kontaktpersoner

Jan Häglund, VD och Koncernchef
E-mail: jan.haglund@enea.com

Lotta Trulsson, Executive Assistant
E-mail: lotta.trulsson@enea.com

Om Enea

Enea är en av världens ledande specialister på programvara för telekommunikation och cybersäkerhet. Företagets molnbaserade produkter används för att möjliggöra och skydda tjänster för mobilabonnenter, företagskunder och uppkopplade enheter. Drygt 4,5 miljarder människor förlitar sig på Eneas teknik i sin vardag.

Enea har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och är noterat på Nasdaq Stockholm.

För mer information: www.enea.com

Enea är skyldigt att offentliggöra informationen i detta pressmeddelande enligt Europeiska unionens marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl. 11:00 den 12 augusti 2022.

Bifogade filer


Enea tecknar kontrakt för meddelandesäkerhet i mobilnätverk värt 5,9 MUSD

Författare MFN