Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-29

ENIRO: STYRELSEN FICK INTE IGENOM FÖRSLAG OM AKTIESTRUKTUR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i sök- och annonsbolaget Eniro fick inte igenom sitt förslag om förändringar av bolagets aktiestruktur.

Det framgår av stämmoprotokollet som publicerades på torsdagseftermiddagen.

"En majoritet av vid stämman företrädda aktier och röster stödde styrelsens förslag, även inom samtliga klassvisa omröstningar, men såvitt avsåg den klassvisa omröstningen inom aktieslaget preferensaktier av serie B uppnåddes inte den erforderliga majoriteten. Därmed kommer ingen del av beslutsförslagen under punkt 15 på dagordningen att genomföras", heter det i stämmoprotokollet.

Förslaget inför stämman var att preferensaktier av serie A skulle omvandlas till stamaktier av serie A. Dessutom föreslogs att preferensaktierna av serie B skulle lösas in.

Om inte något nytt förslag tas upp och röstas igenom på en ny stämma kommer således nuvarande aktiestruktur att kvarstå.

"Idag är det inte på bordet", säger Eniros avgående vd Magdalena Bonde till Nyhetsbyrån Direkt som svar på frågan om styrelsen avser att lägga ett nytt förslag.

Men nuvarande aktiestruktur har preferensaktierna av serie A förtur till utdelning. Det innebär i praktiken att ägarna till stamaktierna inte har någon möjlighet, ens teoretiskt, att få utdelning på sina aktier. Samma sak gäller i princip för ägarna till preferensaktierna av serie B.




Författare Direkt-SE