Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-03-01

ENLABS: ENTAIN HÖJER BUDET TILL 53 KR KONTANT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Entain höjer sitt offentliga kontantbud till aktieägarna i Enlabs från 40 till 53 kronor per aktie. Det höjda budet är slutligt och kommer inte att höjas av Entain.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enlabs oberoende budkommitté har informerat Entain att den kommer rekommendera Enlabs aktieägare att acceptera det höjda budet. Budkommittén stödde även det förra budet som kom i början av januari.

Aktieägare som innehar totalt motsvarande 51 procent av det totala antalet aktier i Enlabs har åtagit sig att acceptera det höjda erbjudandet på 53 kronor. Det kan jämföras med att aktieägare om cirka 42 procent tidigare hade åtagit sig att acceptera det förra erbjudandet på 40 kronor per aktie.

"I en hårt reglerad och konkurrensutsatt bransch, där konsolidering är en tydlig trend, kan Entain tillhandahålla de skalfördelar och den plattform som krävs för att säkerställa Enlabs långsiktiga tillväxt, och vi är övertygade om att Entain kommer att vara ett bra hem för Enlabs, dess medarbetare och kunder. Det är mot denna bakgrund som vi har beslutat att lämna ett slutligt erbjudande om 53 kronor, vilket möjliggör för Enlabs samtliga aktieägare att realisera sitt innehav till en mycket attraktiv värdering", säger Enlabs finanschef Rob Wood.

Acceptfristen har enligt tidigare besked förlängts till den 18 mars.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.