Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-22

ENQUEST: BUDGIVARE VID EXXONS FÖRSÄLJNING AV NORDSJÖTILLGÅNGAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oljebolaget Enquest är med som en av budgivarna i samband med att den amerikanska jätten Exxon auktionerar ut sina brittiskt baserade Nordsjö-tillgångar i strävan efter att fokusera mer på sin inhemska verksamhet.

Det rapporterar Bloomberg News, som hänvisar till källor med insyn.

Exxon erbjuder bland annat sin andel vid totalt 15 fält kring den brittiska Nordsjöregionen som väntas producera 37.000 fat oljeekvivalenter per dag för det innevarande året, enligt dokument som Bloomberg tagit del av. Även två prospekteringsområden är till salu. Försäljningsprocessen inleddes av Exxon i juli i år efter förseningar i samband med spridningen av coronaviruset samt fallande oljepriser.

I budgivningen deltar bland andra norska Equinor, China Petroleum & Chemical och Kuwait Foreign Petroleum Exploration, enligt Bloomberg News källor som inte vill uppge sin identitet eftersom processen än så länge inte är publik.

Varken Enquest eller någon annan budgivare vill kommentera uppgifterna, rapporterar Bloomberg.

Budgivningen förfaller i oktober i år, och affären väntas avslutas under det första kvartalet 2021.

I fjol avyttrade Exxon sina tillgångar i Norge där dessa sålts till det norska oljebolaget Vår Energi för 4,5 miljarder dollar.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.