Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-24

ENQUEST: HELÅRSPROD VÄNTAS NÅGOT UNDER MITTEN AV INTERVALL (NY)

(lägger till: från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oljebolaget Enquest meddelar en snittproduktion om 60.777 fat oljeekvivalenter för de gångna tio månaderna under det innevarande året. Helårsproduktionen för 2020 väntas nu hamna i den lägre delen av intervallet 57.000-63.000 fat per dag.

Det framgår av en operationell uppdatering i form av ett pressmeddelande.

Tidigare i september meddelade Enquest i samband med sin halvårsrapport att det upprepar sin produktionsprognos om i snitt 57.000-63.000 fat per dag, men att produktionen då i stället väntades hamna i den övre delen av intervallet.

Likt det Enquest tidigare meddelat, att den totala produktionen kommer vara lägre under den andra delen av helåret jämfört med de första sex månaderna, förklaras av planerade underhållsstopp samt ett oväntat avbrott vid PM8/Seligi. Avbrottet har dock ingen materiell påverkan på kassaflödet, meddelar Enquest.

Vidare framgår det av uppdateringen att en hittills god produktion vid Kraken resulterat i en bruttosnittsproduktion om 37.783 fat per dag. För helåret väntas därmed en produktion som är i den övre delen inom det guidade intervallet 30.000-35.000 fat oljeekvivalenter för fältet.

Vid utgången av oktober uppgick bolagets nettoskuld till 1.388 miljoner dollar, att ställa mot 1.351 miljoner dollar i juni 2020. Enquest likvida medel och tillgängliga faciliteter uppgick totalt till 268 miljoner dollar vid utgången av oktober, vilket ungefär är i linje med nivåerna i juni tidigare i år.

Det fria kassaflödet uppgick till 95 miljoner dollar vid utgången av oktober.

Sammantaget har omkring 11,4 miljoner fat oljeekvivalenter hedgats vid slutet av oktober, varav cirka 10,3 miljoner fat hedgats till ett pris om 43 dollar per fat. För de resterande två månaderna av 2020 har omkring 0,7 miljoner fat hedgats till ett snittpris om 41 dollar per fat.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.