Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-24

ENTRA: STYRELSE REKOMMENDERAR INTE SBB, FÅTT ANNAT FÖRSLAG (NY)

(Lägger till: på flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i det norska fastighetsbolaget Entra kommer inte rekommendera ägarna att acceptera budet från SBB.

"Samtidigt som styrelsen uppskattar intresset i Entra, har styrelsen kommit fram till, vilket förmedlats till SBB innan offentliggörandet, att det potentiella erbjudandet inte kommer att rekommenderas", skriver Entra.

Det norska bolaget skriver att det har funnits "vissa kontakter" mellan de båda parterna, men att SBB:s offentliggörande har gjorts utan medgivande eller medverkan från Entras sida.

Entra skriver också att det tagit emot intresse från annan aktör.

"Bolaget vill informera om att det före dagens erbjudande från SBB mottagit ett separat icke bindande förslag från en annan aktör, som eventuellt kan leda fram till ett bud på aktierna i bolaget", skriver Entra.

Det norska bolaget avråder sina ägare att göra något med sina aktier just nu.

"Styrelsen betonar särskilt att om en aktör samlar på sig aktier så kan det påverka möjligheten för andra parter att engagera sig, något som kan påverka möjligheten att maximera värdet på Entra för aktieägarna", skriver Entra som har anlitat ABG Sundal Collier som finansiell rådgivare.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.