Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-15

ENVIRO: SIKTAR PÅ 70% BRUTTOMARGINAL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Återvinningsbolaget Enviro siktar på en bruttomarginal för bolaget på 70 procent i enlighet med tidigare kommunicerade exempelkalkyl.

Det kommer bolagets vd Thomas Sörensson att redogöra för vid den kapitalmarknadsdag som inleds på fredagseftermiddagen, enligt ett pressmeddelande.

Enviro-chefen kommer bland annat berätta om bolagets expansionsplaner och tioårsplan fram till 2030.

Kommande återvinningsanläggningar ska ha en årlig återvinningskapacitet på mellan 30.000 och 120.000 ton uttjänta däck per år.

"Enviro bygger upp processer och en organisation som gör det möjligt för bolaget att totalt öka den sammanlagda återvinningskapaciteten med 120.000 ton uttjänta däck per år, motsvarande etableringen av en ny anläggning per kvartal", skriver bolaget.

Enviros mål är att till 2030 ha etablerat 30 fullskaliga anläggningar med en total återvinningskapacitet på mer än 900.000 ton uttjänta däck per år.

Enligt bolagets tioåriga finansplan uppgår det totala investeringsbehovet under perioden till mer än 9 miljarder kronor.

Enviro siktar på en ebitda-marginal på cirka 61 procent för kommande återvinningsanläggningar, vilket enligt bolagets basscenario och tidigare kommunicerade exempelkalkyl innebär att de 30 anläggningarna 2030 ska generera en total försäljning på cirka 7 miljarder kronor samt ett ebitda-resultat på mer än 4,5 miljarder kronor.

Siffrorna omfattar inte den anläggning som Michelin bygger i Chile baserat på Enviros teknologi samt andra eventuella anläggningar som etableras i Michelins regi under perioden, heter det.

Vidare uppger Enviro-chefen att byggnationen av anläggningen i Chile fortlöper enligt plan.

Investeringen för den nya anläggningen i Uddevalla beräknas uppgå till cirka 400 miljoner kronor. Den årliga kapaciteten vid anläggningen blir initialt 30.000 ton. Anläggningen beräknas fortfarande stå klar i fjärde kvartalet 2023, enligt bolaget.
Författare Direkt-SE