Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-16

ENZYMATICA: PANDEMIEFFEKTER HÄMMADE FSG, SER ÅTERHÄMTNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Enzymaticas nettoomsättningen uppgick till 6,1 miljoner kronor (13,9) under det andra kvartalet 2021.

Resultat efter skatt blev -19,7 miljoner kronor (-11,7) och resultat per aktie uppgick till -0:14 kronor (-0:08).

Likvida medel uppgick till 64,8 miljoner kronor (30,9).

"Effekterna av pandemin fortsatte att påverka Enzymaticas försäljning negativt under det andra kvartalet. Samtidigt ser vi tecken på att marknaderna håller på att vända om än från låga nivåer", skriver arbetande styrelseordförande Bengt Baron.

Den lägre försäljningen under andra kvartalet är hänförlig till effekterna av pandemin med social distansering, bättre handhygien och färre sociala kontakter, eftersom antalet förkylningar minskat markant.

Under det andra kvartalet började dock förkylningsmarknaderna i Sverige och internationellt att återhämta sig, och i juni (till och med vecka 25) växte den svenska marknaden med 21 procent jämfört med föregående år.

I Australien, som befinner sig i början på sin förkylningssäsong, visar marknadsdata att marknaden fortsätter att återhämta sig och kan just nu jämföras med nivåerna innan pandemin, enligt Bengt Baron.

Försäljningsutvecklingen framåt bedöms fortsatt ojämn, såväl på grund av pandemins effekter som på den uppbyggnadsfas som bolaget befinner sig i.

"I takt med att vaccinationsprogrammen genomförs i Sverige och internationellt är vi övertygade om att förkylningsmarknaderna kommer att återhämta sig. Vi har börjat se en mindre återhämtning under Q2 och bedömer att en mer kraftfull återhämtning kommer att ske under kommande förkylningssäsong, det vill säga under Q4 2021 och Q1 2022", skriver Bengt Baron.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.