Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-15

EPISURF MEDICAL: NEGATIV PANDEMIEFFEKT 3 KV (NY)

(Justerar rubrik och förtydligar text)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Episurf Medical uppger i ett pressmeddelande att resultatet före skatt och likviditet är i linje med förväntningarna för det tredje kvartalet. Samtidigt har covid-19 haft påverkan på nettoomsättning och bruttoorderingång.

Det framgår av en operationell uppdatering för tredje kvartalet 2021 från bolaget i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Covid-19-relaterade faktorer hade en negativ påverkan på operationsfrekvensen, speciellt under augusti 2021, skriver Episurf.

"Under 2020 var det andra kvartalet vårat svagaste kvartal, efter utbrottet av covid-19. Då restriktionerna lättade under det tredje kvartalet, slutade kvartal 3 som det starkaste under 2020. För 2021 ser tredje kvartalet ut att bli det svagaste, givet effekterna som beskrivs ovan", skriver Episurf.

Sammantaget skapar detta en situation med utmanande jämförelsetal mellan tredje kvartalet i år och tredje kvartalet 2020, och nettoomsättningen var oförändrad. Samtidigt ökade nettoomsättningen under årets nio första månader med 46 procent jämfört med motsvarande period 2020.

Resultat före skatt för det tredje kvartalet kommer att uppgå till cirka -15,9 miljoner kronor (-15,4), och likviditeten vid utgången av kvartalet uppgick till 104 miljoner kronor (107). Siffrorna är preliminära.

Episurf meddelade senare på torsdagskvällen att bolaget genomför en riktad nyemission om 159 miljoner kronor och att Ilija Batljan kliver in som ny stor aktieägare.
Författare Direkt-SE