Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-27

EPISURF MEDICAL: RIKTAD EMISSION 66 MLN KR, KURS 1:80 KR/A

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Episurf har beslutat om en riktad nyemission av cirka 36,8 miljoner B-aktier till emissionskurs 1:80 kronor per aktie. Bolaget tillförs 66,3 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Emissionskursen motsvarar en rabatt om 9 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen för Episurfs aktie under de senaste 5 handelsdagarna fram till och med den 26 november 2020, skriver bolaget. Aktien stängde på 2:065 på torsdagen och med det som utgångspunkt var rabatten 12,8 procent.

Nyemissionen riktas huvudsakligen till strategiska och institutionella investerare, vilka åtagit sig att teckna och betala samtliga aktier i nyemissionen, däribland Andra AP-fonden, Fjärde AP-fonden, Nyenburgh Holding, Primas Invest, Rhenman & Partners, Strand Kapitalförvaltning, Tredje AP-fonden och Unionen.

"Genom nyemissionen bedömer vi att vårt finansiella behov säkras åtminstone fram till mitten av 2023, då vi förväntar oss att ha nått flera ytterligare kommersiella och kliniska milstolpar", kommenterar Pål Ryfors, vd för Episurf.

Nyemissionen innebär en utspädning om drygt 16 procent.

I samband med nyemissionen anlitades Zonda Partners som så kallad Sole Bookrunner och Hannes Snellman Advokatbyrå som legal rådgivare.
Författare Direkt-SE