Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-14

EPISURF MEDICAL: FÖR RIKTAD EMISSION CA 159 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen för Episurf Medical har beslutat om en riktad nyemission av cirka 44,4 miljoner B-aktier till kursen 3:59 kronor per aktie. Således tillförs bolaget drygt 159,4 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionskursen motsvarar stängningskursen för bolagets B-aktier på Nasdaq Stockholm på torsdagen och har fastställts baserat på en förhandling och överenskommelse med investerarna.

Emissionen riktas huvudsakligen till Health Runner som investerar cirka 125 miljoner kronor och som därmed efter emissionen kommer att äga cirka 13 procent av samtliga aktier i Episurf Medical. Resterande aktier kommer att tecknas av ett begränsat antal institutionella investerare, däribland Fjärde AP-fonden och Rhenman Healthcare Equity.

Slutförandet av emissionen är villkorat av att ett prospekt avseende upptagande till handel av de nya B-aktierna godkänns och registreras av Finansinspektionen samt att Nasdaq Stockholm godkänner ansökan om upptagande till handel senast den 31 december.
Författare Direkt-SE