Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-14

EQT AB i dialog med Finansinspektionen kring informationsgivning i samband med lock-up revidering

EQT AB meddelar idag att en dialog inletts med Finansinspektionen kring hanteringen av informationen om EQT AB:s revidering av lock-up-strukturen för EQT AB:s Partners och den försäljning av aktier som följde revideringen.

EQT AB gör bedömningen att informationsgivningen är korrekt och har inhämtat extern rådgivning i frågorna. EQT AB förser Finansinspektionen med underlag och ser fram emot en fortsatt positiv och konstruktiv dialog med Finansinspektionen.

Kontakt

Olof Svensson, Head of Shareholder Relations, +46 72 989 09 15
Nina Nornholm, Head of Communications, +46 70 855 03 56
EQT Press Office, press@eqtpartners.com,+46 8 506 55 334

Om EQT

EQT är en syftesdriven global investeringsorganisation som enbart fokuserar på strategier för aktivt ägande. Med ett nordiskt arv och ett globalt tankesätt har EQT ett track record av stabil och attraktiv avkastning inom flera geografiska områden, sektorer och strategier som sträcker sig över nära tre årtionden. EQT är den enda stora aktören på privata investeringsmarknaden i världen med investeringsstrategier som täcker alla faser i ett företags utveckling, från start-up till mogna faser. EQT har idag ungefär EUR 71 miljarder i förvaltat kapital i 27 aktiva fonder inom två affärssegment - Private Capital och Real Assets.

Med rötterna i Wallenbergfamiljens entreprenöriella tankesätt och filosofi om långsiktigt ägande styrs EQT av ett antal djupt förankrade värderingar och en tydlig företagskultur. EQT förvaltar och rådger flera fonder och investeringsenheter som investerar över hela världen med målsättningen att framtidssäkra bolag, skapa attraktiv avkastning och ha en positiv påverkan med allt EQT gör.

EQT AB-koncernen avser EQT AB (publ) och dess direkta och indirekta dotterbolag, vilka inkluderar general partners och juridiska personer som rådger EQT-fonder samt EQT-fonders fondförvaltare. EQT har kontor i 24 länder i Europa, Asien-Stillahavsområdet och Nordamerika, och har mer än 1 000 medarbetare.

Mer information: www.eqtgroup.com

Följ EQT på LinkedIn (http://www.linkedin.com/company/508278), Twitter (https://twitter.com/eqt), YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCPkDSny24x66By2G2_B1Okw/featured) and Instagram (https://www.instagram.com/eqtgroup/)

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.