Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-22

ERICSSON: GODA CHANSER FORTSÄTTA TA MARKNADSANDELAR - NORDEA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordea bedömer att Ericsson har goda chanser att fortsätta ta marknadsandelar på en RAN-marknad som sannolikt kommer att växa 2021.

"Ericsson kan förlora en del affärer i Kina, men vi tror att en fullständig uteslutning är osannolik och nuvarande leveranser bör fortsätta under det första kvartalet 2021", skriver Nordea i en analys där banken uppgraderar Ericsson till köp, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen.

Med stöd av upphandlingar i USA förväntar sin Nordea ett till starkt år för Ericssons affärssegment Networks. Samtidigt är signalerna från Ericsson om att segmentet Digital Services vunna order under 2020 kommer att generera tillväxt 2021.

"Även om vi anser att det fortsatt finns vissa risker tycker vi att det positiva överväger riskerna", skriver Nordea.

Även för Nokia har Nordea en positiv syn på avkastningen i relation till riskerna med hänvisning till en relativt hög visibilitet vad gäller bolagets resultatförbättringar.

För Nokia upprepar Nordea sin köprekommendation och drar upp riktkursen till 4:50 euro (4:00).

Nordea har en riktkurs för Ericsson på 115 kronor, vilket kan ställas mot att Ericsson hade stigit 0,4 procent till 97:86 kronor vid 10.30-tiden på fredagens Stockholmsbörs.

Nokia handlades samtidigt till 3:39 euro, ned 1,0 procent för dagen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.