Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-18

ESEN ESPORTS: GÖR FÖRETRÄDESEMISSION CA 10,2 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Esen Eport har beslutat att genomföra en företrädesemission om cirka 10,2 miljoner kronor i syfte att bland annat påskynda utvecklingen och kommersialiseringen av Battleriff-plattformen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemission omfattar högst lite drygt 17 miljoner units. En unit innehåller en aktie och en teckningsoption av serie 2020/2021. Villkoren i nyemissionen är att en befintlig aktie i bolaget berättigar till en uniträtt, och en uniträtt berättigar till teckning av en unit till en teckningskurs om 0:60 kronor per unit.

Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna tillförs bolaget ytterligare mellan cirka 0,26 och cirka 8,5 miljoner kronor.

· Aktieägare som väljer att inte teckna units i företrädesemissionen kan vidkännas en maximal utspädningseffekt om 50 procent vid full teckning i företrädesemissionen. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna tillkommer ytterligare utspädning om högst 11,11 procent.

Företrädesemissionen omfattas till cirka 25,7 procent av teckningsförbindelser och till cirka 24,3 procent av emissionsgarantier. Sammanlagt omfattas därmed 50 procent av företrädesemissionen av teckningsförbindelser och emissionsgarantier.

Teckningsförbindelser har lämnats av bland andra bolagets tre största aktieägare.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.