Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-09

ESSITY: DNB MARKETS HÖJER REK TILL KÖP (BEHÅLL) (NY)

(Tillägg: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) DNB Markets höjer sin rekommendation för Essity till köp från behåll. Riktkursen höjs till 320 från 300 kronor.

Det framgår av en analys.

Rekommendationsförändring följs av ett analytikerbyte, framhålls det.

"Utsikterna ser lovande ut för bolaget som står redo att dra nytta av transformationsinitiativ, återöppnandet av marknader, en bättre positionering och en mer robust portfölj", skriver DNB Markets.

Vad gäller transformationen belyser banken bland annat Essitys digitala acceleration, som bedöms kunna skapa fundamentalt värde.

I hygienbolagets rapport för det andra kvartalet i år framhölls det att e-handelsförsäljningen ökade med 13,3 procent organiskt och stod för drygt 14 procent av bolagets nettoomsättning för perioden.

DNB Markets förväntar sig att svängningarna i Essitys marginal och vinst från de stigande råmaterialpriserna avtar över tid, givet hygienbolagets ansträngningar om att minska sin exponering mot massa.

För 2022 handlas Essity till ett p/e-tal om 17,2 gånger, enligt DNB Markets beräkningar. Med en förväntad stärkt finansiell prestation från bolaget ges utrymme för betydligt högre multiplar, skriver banken i analysen.

På torsdagsförmiddagen backade aktien strax över 1 procent och bytte händer till omkring nivån 272 kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.