Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-01

Eurocine Vaccines deltar i vaccinprojekt med forskare vid Örebro universitet som beviljats finansiering av KK-stiftelsen

Arbetet inom projektet omfattar studier på bland annat TBE, andra flavivirus och HIV samt tester i kombinationer med ämnen som förstärker effekten av vacciner, så kallade adjuvans. Projektet leds av Magnus Johansson, professor i biomedicin och har beviljats drygt 14 miljoner kronor av KK-stiftelsens program Synergi. Sören Andersson, professor i medicin, och Åke Strid, professor i biokemi, delar ledarskapet med Magnus Johanson för Örebroforskarna som ingår i det fyraåriga projektet.

- Vi är mycket glada för att projektet med forskarna vid Örebro universitet har fått stöd från KK-stiftelsen, säger Hans Arwidsson, VD och styrelseledamot i Eurocine Vaccines. Projektet kommer att skapa ny kunskap inom vaccinområdet och kanske lägga grunden för framtida samarbetsprojekt och vaccinkandidater. Vårt vaccinadjuvans Endocine™ finns med i projektet vilket är särskilt intressant inför framtiden, fortsätter Hans Arwidsson.

Författare Eurocine Vaccines

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.