Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-02

Eurocon Consulting: Analysguiden: Starkt andra kvartal över målsättningen

Eurocon levererar ett imponerande andra kvartal där både omsättning och lönsamhet överstiger bolagets målsättning. Analysguiden höjer riktkursen till 6,8 kronor per aktie.

Högre beläggning bakom tvåsiffrig tillväxt
Eurocon redovisade en nettoomsättning för det andra kvartalet 2021 om 74,6 MSEK, jämfört med 65,5 MSEK under samma tidsperiod föregående år. Det resulterar i en imponerande tillväxt om 13,9 procent jämfört med andra kvartalet 2020 och 8,4 procent jämfört med föregående kvartal. Omsättningstillväxten drivs av en högre beläggning till följd av en större återhämtning av investeringsviljan inom industrin. Ledningens positiva tongångar ger tecken på att återhämtningen i marknaden kommer att fortsätta även in i kommande kvartal.

Lönsamheten åter över marginalmålet
Eurocon lyckas leverera en rörelsemarginal överstigande bolagets marginalmål om 10 procent, vilket tydligt visar att resultatfokuset ger resultat. Rörelseresultatet uppgick till 8,1 MSEK under kvartalet, att jämföra med 6,5 MSEK under andra kvartalet 2020. Det är en klar förbättring där rörelseresultatet ökade med 24,6 procent. Lägg därtill att det inte erhållits några statliga stöd under 2021 vilket jämförelseperioden inkluderar. Rörelsemarginalen för kvartalet uppgick till hela 10,9 procent.

Expanderar personalstyrkan ytterligare
Den återhämtningen vi såg i industrin under det första kvartalet följde även med in i andra kvartalet. Det syns tydligt i den starka orderingången bolaget rapporterade samt en högre beläggning vilket mynnade ut i att omsättningen per anställd är åter tillbaka på tidigare toppnivåer. Den rekryteringsprocess som inleddes i början av 2021 har fortsatt i hög takt likt det första kvartalet. Under det andra kvartalet expanderade personalstyrkan med hela 26 nya medarbetare. Med avstamp i positiva tongångar från ledningen, en tilltagande investeringsvilja inom industrin ser vi att Eurocon är väl positionerade inför året 2021, återhämtningens år.

Höjd riktkurs till 6,80 kronor
Vi tycker oss se flera indikationer som visar på en återhämtning i industrin och att Eurocon är väl förberedda för att möta denna högre efterfrågan. Rapporten kommer även in en bit över vad vi väntat oss varpå vi justerar upp våra prognoser något. Räknat på en omsättning om 292 miljoner kronor och en rörelsemarginal om 9,3 procent ser vi en riktkurs på 6,8 kronor per aktie 2022. Det innebär en värdering om 11 gånger EV/EBIT och 1,0 gånger EV/Sales 2022.

Läs hela analysen (https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-eurocon-starkt-andra-kvartal-over-malsattningen)

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.