Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-04

EUROPA: FORTSATT KONKURSVÅG ATT VÄNTA - MOODY'S

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kreditkvalitén hos europeiska bolag som saknar investment grade-betyg kommer att fortsätta försämras framöver med fler konkurser som följd.

Det bedömer kreditvärderingsinstitutet Moody's i en ny analys.

"Företagsvinster har klämts åt av nedstängningen och åtgärder för social distansering vilket i sin tur minskar likviditeten. Trots konventantdispenser och skuldemittering så väntar vi oss inte en betydande förbättring i likviditeten ännu och därför kan fortsatta betalningsinställelser väntas", säger Moody's-chefen Jeanine Arnold i en kommentar.

I Moody's europeiska portfölj av bolag utan investment grade-betyg, den så kallade speculative grade-portföljen, har 49 procent eller närmare 300 bolag fått negativa besked från Moody's angående sina kreditbetyg sedan i mars. Fortsatt har 43 procent av denna portfölj negativa utsikter, viket Moody's anser reflekterar "pågående osäkerhet om krisens effekter" liksom risker på längre sikt.

Sektorer som drabbats hårdare av nedstängningarna och distanseringsåtgärderna, såsom hotell, nöje och detaljhandel, står fortsatt för en relativt hög andel av de negativa åtgärder som kreditvärderingsinstitutet vidtar, framgår även.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.