Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-08

EWPG Holding AB (publ): Eco Wave Power säkrar slutgiltigt ingenjörskoordineringstillstånd för cementverk och flytande installation för EWP-EDF One-projektet

2021/02/08 - Stockholm, Sverige - Eco Wave Power (EWPG Holding AB, kortnamn: ECOWVE) kan idag meddela att man säkrat tillståndet för teknisk samordning från Tel Aviv Jaffas kommun (tillståndsnummer 2020-3249). Tillståndet är en viktig milstolpe och behövs för cementarbeten och installation av tio flottörer för EWP-EDF One wave energy-projektet i i Jaffa Port, Israel.

[image] Illustration av flottörer i Jaffa Port

Tillståndet gör det möjligt för Eco Wave Power att fortsätta med installationen av projektet vid vågbrytaren, som ska omfatta cementarbeten för förstärkning och installation av 10 flottörer på 30 meter av en befintlig vågbrytare i hamnen med en installerad kapacitet på 100 kW. Varje flottör kommer att ha en yta på 8,54 kvadratmeter.Alla anläggningsarbeten kommer att planeras och övervakas av Alex Gleizer, en civilingenjör med 25 års erfarenhet från projekt för det israeliska järnvägsbolaget, flygvapnet och elbolaget.

"Jag har deltagit i flera energiprojekt, såsom ett traditionellt kraftverk på 495 MW år 2012 och ett vattenkraftprojekt med pumpar i Gilboa i Israel 2017.  Eco Wave Powers vågenergiteknik är definitivt det mest unika och innovativa projekt som jag har varit engagerad i. Jag är väldigt glad att delta i detta projekt och att få övervaka anläggningsarbeten på ett säkert och tillförlitligt sätt", sa Alex Gleizer.

 "Vi är mycket glada att kunna meddela denna milstolpe som gör det möjligt för oss att fortsätta med cementarbetena och installationen av flottörerna, vilket för oss ett steg närmare driftsättningen av vårt andra nätanslutna vågkraftverk. På grund av Eco Wave Powers landbaserade teknologi kommer installationen av cement och flottörer att vara enkel och inte att involvera några fartyg, dykare, undervattenskablar, som är kända för att vara dyra och komplexa. Alla arbeten kommer att utföras från landsidan med standardutrustning, vilket förstärker Eco Wave Power-teknikens kostnadseffektivitet jämfört med offshore-lösningar", säger Inna Braverman, grundare och VD för Eco Wave Power.

Arbetena kommer att utföras via en underleverantör och förväntas vara färdiga under de kommande månaderna.

EWP-EDF one-projektet genomförs i samarbete med EDF Renewables IL och samfinansieras av det israeliska energiministeriet.

 

Om EWPG Holding AB

EWPG Holding AB (publ) ("Eco Wave Power" eller "EWP") är ett ledande teknikföretag för landbaserad vågenergi som har utvecklat en patenterad, smart och kostnadseffektiv teknik för att utvinna grön energi från havsvågor. Eco Wave Powers vision är att hjälpa till i kampen mot klimatförändringar genom att möjliggöra kommersiell energiproduktion från havsvågor.

EWP har erhållit ett erkännande som "banbrytande teknik" av Israels energiministerium och betecknades som en "effektiv lösning" av Solar Impulse Foundation. Dessutom har EWPs projekt i Gibraltar fått finansiering från Europeiska Unionens regionala utvecklingsfond och från Europeiska kommissionens program HORIZON2020. Företaget har också nyligen erkänts av FN och mottagit "Climate Action Award".

Eco Wave Power-aktien (ECOWVE) handlas på Nasdaq First North Growth Market. Läs mer om Eco Wave Power på: www.ecowavepower.com.

FNCA Sweden AB är Bolagets Certified Advisor (+46 8-528 00 399, info@fnca.se).

 

För mer information, vänligen kontakta:

Inna Braverman, CEO
inna@ecowavepower.com
+972 350 940 17

Aharon Yehuda, CFO
Aharon@ecowavepower.com

Författare Cision