Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-22

EWPG Holding AB (publ): Eco Wave Power vinner Global Innovation Award 2021 vid Abu Dhabis Sustainability Week

Stockholm, Sverige den 22 februari 2021 - Eco Wave Power (EWPG Holding AB), en svensk-israelisk vågsenergiutvecklare, vann allmänhetens röstning för Global Innovation Award i kategorin "Life Under Water" vid Abu Dhabi Sustainability Week. Företagets innovativa våg-till-energilösning genererar ren elektricitet från havsvågor.

[image]

Priset anordnas av "Globally" på uppdrag av MOCCAE och syftar till att locka innovationer från hela världen till Förenade Arabemiraten för att stödja landet i dess strävan att bli världsledande inom hållbar utveckling.

Den tredje upplagan har fått ett rekordantal ansökningar - mer än 1 200 från 65 länder. Globala aktörer skickade in sina innovationer till www.GloballyGreat.com, en online-videoplattform med fokus på världens mest hållbara innovationer.

Totalt 113 sökande från 23 länder har valts för att gå vidare till nästa omgång. Urvalskriterierna innefattade företagens förmåga att presentera en mycket innovativ lösning på en pressande hållbarhetsutmaning, deras anpassning till hållbarhetsmålen i UAE Vision 2021 och lösningarnas tillämpbarhet på UAE. Sex bidrag har valts ut till huvudpriset.

Hans excellens Dr Abdullah Belhaif Al Nuaimi, minister för klimatförändring och miljö, sade: "Förenade Arabemiraten är fast engagerad i innovation och hållbarhet. Innovation spelar en viktig roll för att leverera de åtta pelarna i UAEs miljöpolicy. Därför välkomnar vi innovatörer och företagare vars kreativitet och erfarenhet kan gå långt för att främja landets hållbara utveckling, och Global Innovation Award är en idealisk plattform för att lyfta fram detta tillvägagångssätt."

Stefanie Schachtschabel, vd för Globally, sa: "Vi är mycket glada över att kunna stödja Eco Wave Power med dess marknadsinträde i en region som verkligen är engagerad i hållbarhet. Vårt mål som plattform är att inspirera, utbilda och informera vår publik om hur vi kan göra övergången till en grön ekonomi, och Eco Wave Power ger ett verkligt inspirerande exempel som är tillämpligt över hela världen."

I år utvidgades prisets omfattning till att omfatta tre nya kategorier, var och en dedikerade till ett annat hållbart utvecklingsmål - Hållbara städer (SDG11), Ansvarsfull konsumtion och produktion (SDG12) och Life Below Water (SDG14).

 

Om Förenade Arabemiratens ministerium för klimatförändringar och miljö

Ministeriet för klimatförändring och miljö (MOCCAE) grundades i februari 2006 som ministeriet för miljö och vatten. Under sitt omdefinierade tillämpningsområde har ministeriet fått ett dubbelt mandat. På nationell nivå syftar det till att stärka UAEs ansträngningar för att bevara miljön och främja livsmedelsdiversitet i enlighet med landets strävan att framstå som ett viktigt riktmärke för hållbar utveckling. På global nivå ansluter MOCCAE sig till internationella intressenter i kampen mot klimatförändringar och profilerar UAEs banbrytande prestationer över hela världen.

För mer information, kontakta oss: Media@moccae.gov.ae.

 

Om Globally

Globally samarbetar med företag för att vidta åtgärder för att bli mer hållbara. Från inspiration till tävlingar, från strategi till implementering, från att skapa rätt forum för att visa upp effekterna, stöder det företag att göra och prata om hållbar förändring. Globally driver en gratis plattform för videodelning, www.GloballyGreat.com, för företagare att visa upp hållbara innovationer.

 

Om EWPG Holding AB

EWPG Holding AB (publ) ("Eco Wave Power" eller "EWP") är ett ledande teknikföretag för landbaserad vågenergi som har utvecklat en patenterad, smart och kostnadseffektiv teknik för att utvinna grön energi från havsvågor. Eco Wave Powers vision är att hjälpa till i kampen mot klimatförändringar genom att möjliggöra kommersiell energiproduktion från havsvågor.

EWP har erhållit ett erkännande som "banbrytande teknik" av Israels energiministerium och betecknades som en "effektiv lösning" av Solar Impulse Foundation. Dessutom har EWPs projekt i Gibraltar fått finansiering från Europeiska Unionens regionala utvecklingsfond och från Europeiska kommissionens program HORIZON2020. Företaget har också nyligen erkänts av FN och mottagit "Climate Action Award".

Eco Wave Power-aktien (ECOWVE) handlas på Nasdaq First North Growth Market. Läs mer om Eco Wave Power på: www.ecowavepower.com.FNCA Sweden AB är Bolagets Certified Advisor (+46 8-528 00 399, info@fnca.se).

 

För mer information, vänligen kontakta:

Inna Braverman, CEO
inna@ecowavepower.com

Aharon Yehuda, CFO
Aharon@ecowavepower.com
 

Författare Cision