Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-04

EWPG Holding AB (publ): Eco Wave Power vinner priset "Blue Invest-People's Choice" av Europeiska kommissionen

Stockholm, Sverige - 04/02/2021 - Eco Wave Power (EWPG Holding AB) vann det prestigefyllda BlueInvest-priset av Europeiska kommissionen i kategorin People's Choice.

[image]

Prisutdelningen ägde rum inom ramen för BlueInvest Day, organiserat av Europeiska kommissionen, och priset delades ut till Eco Wave Power av Virginijus Sinkevičius, kommissionär för miljö, hav och fiske från Europeiska kommissionen.Virginijus Sinkevičius gratulerade Eco Wave Power och sa att "People's Choice"-priset har en speciell betydelse, eftersom det visar allmänhetens intresse för teknikens implementering.

"Jag är mycket tacksam för att jag vann People's Choice Award. Att vara ung kvinna och att utveckla en innovativ vågenergiteknik är inte alltid lätt, men ert stöd och sådana här ögonblick gör det hela värt det. Tack för att du stöder Eco Wave Powers uppdrag att förändra världen, en våg i taget! Och tack till våra aktieägare, partners och team, vi kunde inte göra det utan er! Jag säger alltid att passionen är den största förnybara energikällan, och den är ännu starkare än vågornas kraft! Fortsätt att tro!" sa Inna Braverman, VD för Eco Wave Power, i sitt tal under prisutdelningen.

 

Om Blue Invest Award 2021

BlueInvest Awards 2021 anordnas av Europeiska kommissionen. Under screeningprocessen valdes 20 av Europas främsta nystartade små och medelstora företag i den blå ekonomin ut och placerades på en virtuell scen för en panel av investerare och experter.

Årets kategorier bestod av teknik som rönt störst intresse från investerare och är prioriterade i EUs Green Deal - Energy from the Ocean, Green Shipping Solutions, Sustainable Food & Feed from the ocean samt Healthy Ocean and Resilient Coasts.

 

Om EWPG Holding AB

EWPG Holding AB (publ) ("Eco Wave Power" eller "EWP") är ett ledande teknikföretag för landbaserad vågenergi som har utvecklat en patenterad, smart och kostnadseffektiv teknik för att utvinna grön energi från havsvågor. Eco Wave Powers vision är att hjälpa till i kampen mot klimatförändringar genom att möjliggöra kommersiell energiproduktion från havsvågor.

EWP har erhållit ett erkännande som "banbrytande teknik" av Israels energiministerium och betecknades som en "effektiv lösning" av Solar Impulse Foundation. Dessutom har EWPs projekt i Gibraltar fått finansiering från Europeiska Unionens regionala utvecklingsfond och från Europeiska kommissionens program HORIZON2020. Företaget har också nyligen erkänts av FN och mottagit "Climate Action Award".

Eco Wave Power-aktien (ECOWVE) handlas på Nasdaq First North Growth Market. Läs mer om Eco Wave Power på: www.ecowavepower.com.

FNCA Sweden AB är Bolagets Certified Advisor (+46 8-528 00 399, info@fnca.se).

 

För mer information, vänligen kontakta:

Inna Braverman, CEO
inna@ecowavepower.com
+972 350 940 17

Aharon Yehuda, CFO
Aharon@ecowavepower.com
 

Författare Cision