Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-09-13

Exsitec Holding AB (publ): Dotterbolaget iAdvice ApS avyttrar verksamhetsgren

iAdvice har idag ingått avtal med Amero ApS om att avyttra den verksamhetsgren som rör kassaapparater och kassalösningar för butiker.

Erbjudandet kring kassaapparater och kassalösningar erbjuds enbart i Danmark via iAdvice och ligger utanför Exsitecs och iAdvice primära målgrupp. Avyttringen innebär att iAdvice kommer kunna fokusera på sin kärnverksamhet samtidigt som att de kunder som nyttjar kassaapparater och kassalösningar får en bättre lämpad leverantör i Amero. Intäkten från verksamhetsgrenen uppgick 2021 till strax under 13 MSEK.

- För oss på iAdvice är detta en bra möjlighet att skapa en tydlig bild av vilka erbjudande som vi skall fokusera på och som vi skall erbjuda till våra kunder. Detta blev en väldigt bra lösning för kunderna, Amero och iAdvice, säger Johnny Hansen VD på iAdvice.

Avyttringen kräver uppfyllande av sedvanliga villkor och förväntas slutföras i slutet av september.

För mer information, kontakta:


Hampus Strandqvist, Head of M&A
Telefon: +46 (0) 10-333 33 00
E-post: ir@exsitec.se

Johnny Hansen, vd, iAdvice ApS
Telefon: +45 (0) 51 90 40 46
E-post: jh@iadvice.dk

Om Exsitec:


Exsitec är specialister på verksamhetssystem och digitalisering som driver företag framåt. Vi hjälper våra kunder få bästa möjliga digitala stöd för sin verksamhet för att nå en effektivare arbetsvardag, överlägsna kundupplevelser och smartare dataanalyser. Exsitec har 500 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark med kombinerad kompetens inom IT, verksamhetsstyrning och affärsutveckling. www.exsitec.se

Exsitec Holdings aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm (ticker: EXS).
Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, +46 8 463 83 00, certifiedadviser@penser.se.

Bifogade filer


Exsitec Holding AB (publ): Dotterbolaget iAdvice ApS avyttrar verksamhetsgren

Författare MFN