Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-24

EYEONID: RESULTATET SJÖNK TILL -14,4 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Eyeonid, som är verksamt inom digitala säkerhetslösningar, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2020 på -14,9 miljoner kronor (-12,7).

De totala intäkterna sjönk till 5,4 miljoner kronor (6,6), varav nettoomsättningen steg till 2,1 miljoner kronor (1,7). Intäktsraden aktiverat arbete för egen räkning minskade till 3,2 miljoner kronor (4,6).

Rörelseresultatet sjönk till -14,4 miljoner kronor (-11,9).

"Resultatet av andra kvartalet ligger enligt min förväntan och i linje med planen där förutsättningarna för en ökning i tillväxttakt blir allt tydligare. Första halvåret har varit innehållsrikt i många avseenden och bolaget har stärkt såväl sin finansiella ställning genom nyemissioner och en ny låneram, tillika har vi genomfört flera affärer och lanseringar under perioden och intensifierat bolagets transformationsarbete", säger bolagets vd Patrik Ugander.

"Under perioden har fokus dels legat på att säkra avtal och lanseringar, och dels att tillsammans med kunderna skapa förutsättningar för en ökad konvertering av antalet betalande kunder. Vi har i slutet av andra kvartalet en adresserbar kundbas på drygt 55 miljoner kunder som idag är kunder till våra partners. Vi bedömer att basen under resterande del av året kommer att växa ytterligare, till mellan 70 till 80 miljoner", uppger Eyeonid-chefen.

Aktien i Eyeonid är noterad på handelsplattformen NGM Nordic MTF.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.